Sport7 jun '13 18:51

Nadal: ooit zal Novak winnen in Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - In zijn eerste korte reactie direct na zijn heroïsche zege vrijdag in de halve finale van Roland Garros, sprak Rafael Nadal mooie woorden over zijn verslagen opponent NovakDjokovic.

EPA
EPA

,,Hij is een groot kampioen. Een vechter. Ik was klaar voor het gevecht. Ooit zal hij in Parijs de titel veroveren'', zo doelde de Spanjaard op het opmerkelijke feit dat de Servische nummer 1 van de wereld nog nooit de hoofdprijs op het Franse gravel heeft gewonnen.

Nadal op zijn beurt is nog één zege verwijderd van zijn achtste titel in Parijs. Daarmee zou hij de eerste tennisser zijn die in het professionele tijdperk hetzelfde grandslamtoernooi acht keer wint. Hij pakte zijn eerste titel in Parijs in 2005.

Zijn enige nederlaag incasseerde hij in 2009 in de vierde ronde tegen de Zweed Robin Söderling. In dat jaar ging Roger Federer met de eindzege aan de haal op Roland Garros.

Blessureleed

,,Het blijft bijzonder voor mij om hier in Parijs te spelen'', sprak een gelukkige Nadal tegen het Franse publiek. ,,Zeker nadat ik er door mijn knieblessure zo lang uit ben geweest.''

Nadal miste door die kwetsuur vorig jaar onder meer Londen 2012 en de US Open en was ook nog afwezig bij de Australian Open begin dit jaar. Na een rustpauze van 7 maanden keerde hij uiteindelijk terug in het wedstrijdcircuit. Volgens de nummer 4 van de wereld is zijn knie nog steeds niet 100 procent. In Parijs weigert hij echter nog over zijn blessureleed te praten.

Nadal heeft in totaal al 11 grandslamtitels op zijn erelijst staan.

Gerelateerde artikelen