Sport1 apr '13 16:06

FC Twente voegt Michel Jansen toe aan technische staf

Auteur: BNR Webredactie

FC Twente heeft Michel Jansen bereid gevonden om de rest van het seizoen naast coach Alfred Schreuder als interim-trainer te fungeren.

Het hoofd opleidingen van FC Twente beschikt in tegenstelling tot Schreuder wel over de vereiste trainerspapieren. FC Twente mag van de KNVB niet het seizoen afmaken met de ongediplomeerde Schreuder.

De 47-jarige Jansen kijkt uit naar de slotfase van de eredivisie. "Door mijn betrokkenheid bij Jong FC Twente en de eerste selectie werk ik al veel samen met Alfred en de andere leden van de technische staf. In deze rol kan ik als trainer nieuwe ervaringen opdoen.''

Reacties
Schreuder staat achter de keuze voor Jansen: "Ik ben verheugd dat Michel is toegevoegd aan de trainersstaf van het eerste elftal. Als geen ander werkt hij vanuit de visie van de club. Afgelopen seizoen was Michel onder andere door zijn rol bij Jong FC Twente reeds nauw betrokken bij de selectie.

Technisch manager Cees Lok: "Gezien de werkzaamheden die Michel al deed binnen de Technische Staf – eerste elftal, Jong FC Twente, Onder 19 – is dit een logische keuze van de club. De verschillende trainers met hun eigen karakters en specifieke kwaliteiten vullen elkaar prima aan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen