Sport22 jan '12 14:44

NEC stunt tegen Vitesse

Auteur: Anne-Greet Haars

Waar Vitesse in de eerste competitiehelft met 1-0 won in Nijmegen, waren de rollen zondagmiddag precies omgekeerd. Het was daarmee de eerste zege voor NEC in het Gelredome.

Een treffer van Leroy George in de 75e minuut bezorgde NEC de eerste winst in Arnhem sinds 1979.

Boeiende derby
De nummer 7 en 15 van de eredivisie zorgden voor een boeiende Gelderse derby, waarbij echte kansen lange tijd uitbleven. Vitesse versterkte zich tijdens de winterstop met Jonathan Reis, Mike Havenaar en Patrick van Aanholt, maar alleen eerstgenoemde kreeg van John van den Brom een basisplaats.

Reis speelde in plaats van Wilfried Bony, die met Ivoorkust uitkomt op het toernooi om de Africa Cup.

Hoge verwachtingen
Bij Vitesse wordt veel verwacht van de Braziliaan, die zich af en toe liet zien in de Gelderse derby. Zo was de van een ernstige knieblessure herstelde Reis direct betrokken bij enkele kansjes voor de thuisploeg, maar tot doelpunten leidde dat niet.

Eerbetoon
De eerste helft maakte lange tijd vooral indruk door een eerbetoon in de vierde minuut aan Mister Vitesse Theo Bos. Bij de oud-speler en -trainer van de club, nu in dienst bij FC Dordrecht, werd onlangs kanker geconstateerd.

Combinatievoetbal
Ondanks het feit dat grote kansen in de goed gevulde Gelredome uitbleven, werd er door beide ploegen bij vlagen fraai combinatievoetbal gespeeld. Vooral het middenveld van NEC maakte indruk.

De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor de gasten uit Nijmegen, maar Nick van der Velden kwam een centimeter tekort om een prima voorzet van Kevin Conboy bij de tweede paal in te tikken. De middenvelder schoot voorlangs.

Grote kans
In de 55e minuut was Van der Velden ook betrokken bij een grote kans voor Género Zeefuik. De van PSV gehuurde aanvaller kreeg de bal mee na een uitstekende steekpass van Van der Velden, maar Piet Velthuizen lette goed op. Een kwartier voor tijd had de goalie geen antwoord op het harde schot van George. De flankspeler schoot een afvallende bal van dichtbij met links in het doel van de Nijmegenaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen