Sport19 jan '12 14:17

Ajax-AZ: de kids zijn er klaar voor

Auteur: Anne-Greet Haars

Om half drie begint de veelbesproken bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ. Wat het nog specialer maakt, is dat er in het stadion alleen maar kinderen zitten. Dat is een gevolg van de gestaakte wedstrijd in december, toen een Ajax fan keeper Esteban van AZ aanviel.

Aanvankelijk besloot de voetbalbond KNVB dat duel zonder publiek overgespeeld moest worden. Maar op verzoek van Ajax zijn kinderen vandaag wel welkom. In totaal zijn er 20.000 kaartjes verkocht.

Sportverslaggever Edwin Driessen is in de Arena en sprak met de enthousiaste kinderen.

Opstelling
Jasper Cillessen staat vandaag op het doel in plaats van Kenneth Vermeer. Cillessen mag alle bekerwedstrijden spelen. Verder ontbreekt Gregory van der Wiel aan de Ajax-zijde, omdat Frank de Boer hem rust geeft voor de belangrijke competitiewedstrijd aanstaande zondag (ook tegen AZ). Ruben Ligeon vervangt hem als rechtsback.

Ajax begint ook met Ismaïl Aissati. De voetballer uit Utrecht start op de linkerflank. Hij dankt zijn uitverkiezing aan blessures van Derk Boerrigter en Lorenzo Ebecilio.

Bij AZ keert Maarten Martens na een langdurige blessure terug op het middenveld. Charlison Benschop begint als centrumspits.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen