Sport10 jan '12 07:50

Russisch voetbal heeft de toekomst

Auteur: BNR Webredactie

Terwijl het Westen op de kleintjes let, struinen Russische clubs met een blanco cheque de transfermarkt af. In het Russische voetbal lijkt voor niets de zon op te gaan. Het land is de voetbalgrootmacht van de toekomst.

Zo trekt het Russische CSKA Moskou gewoon de portemonnee om twee spelers uit de eredivisie te halen, weet sportverslaggever Edwin Driessen. Op één dag werden Pontus Wernbloom (AZ) en Ahmed Musa (VVV) gecontracteerd.

Driessen onderzocht de aantrekkingskracht van het Russische voetbal. "Met CSKA en Zenit als recente winnaar van de UEFA-cup timmert Rusland al jaren aan de weg. Miljoensalarissen zijn in het Russische voetbal gemeengoed geworden. Bondscoach Dick Advocaat verdient, als we VI mogen geloven, jaarlijks een miljoen of 7."

Geld, geld, geld
Schatrijke oliebaronnen zijn de financiers van het Russische voetbal, vertelde Cees van Nieuwenhuijzen. De zaakwaarnemer van Guus Hiddink, oud-bondscoach van de Russen legde uit: "Geld is het kernwoord. Of het nou van de olie komt van andere inkomstenbronnen: het is een van de belangrijkste redenen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen