Sport18 apr '12 00:17

Bayern klopt Real in slotminuut

Auteur: Fleur de Bruijn

Bayern München heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League gewonnen. De Duitse ploeg van basisspeler Arjen Robben zegevierde met 2-1.

In de slotfase van een boeiende eerste aflevering van de halve finale in de Champions League tussen Bayern München en Real Madrid bewees de thuisclub uit Beieren dat het nog steeds niet verleerd is om een duel in de laatste minuut te beslissen. Mario Gomez bezorgde de Duitsers in de 90e minuut een zwaarbevochten maar uiteindelijk terechte zege (2-1)

Real Madrid krijgt volgende week woensdag voor eigen publiek de gelegenheid de achterstand te repareren. De koploper van Spanje gaat zaterdag echter eerst nog voor een competitiewedstrijd op bezoek bij FC Barcelona, op 19 mei mogelijk ook de tegenstander in de finale van de Champions League

Gewaagd
Bayern München en Real Madrid waren aan elkaar gewaagd in de grootste stad van Beieren. De thuisclub kwam op voorsprong, omdat scheidsrechter Howard Webb niet zag dat Holger Badstüber de bal met zijn arm voor de voeten van Franck Ribery tikte. De Fransman met het grote litteken op zijn wang profiteerde dankbaar en nam de felicitaties voor de openingstreffer uitgebreid in ontvangst.

Gretig
Ribery claimde vlak voor zijn doelpunt ook al een strafschop, nadat hij gretig over het been van Sergio Ramos was gedoken. De buitenspeler kreeg een tikje, maar gelet op zijn fraaie val was het begrijpelijk dat scheidsrechter Howard Webb niet voor een penalty floot. De Britse arbiter had het moeilijk met de vele irritaties op het speelveld. Hij gaf Arjen Robben, die hij nog kende van de WK-finale, een gele kaart voor een overtreding op Fabio Coentrao.

Webb liet een vervelende overtreding van diezelfde Portugees op de Nederlandse vleugelspits wel onbestraft. Hij had Ramos en Marcelo na rust ook met een rode kaart kunnen wegsturen, maar koos voor gele prenten. De scheidsrechter verzuimde in de slotfase bovendien voor een strafschop te fluiten na een overtreding van opnieuw Contrao op Mario Gomez.

Vedette
Real Madrid was toen al op 1-1 gekomen. Cristiano Ronaldo, de grote vedette van Real Madrid, dribbelde voor zijn doen vrij anoniem over het speelveld. Hij miste na 53 minuten een grote mogelijkheid maar hield in de rebound wel oog voor zijn Duitse ploeggenoot Mesut Özil, die de bal voor het intikken had. Gomez bezorgde Bayern München in de slotminuut alsnog de zege: 2-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen