Sport11 feb '12 22:35Aangepast op 12 feb '12 17:34

Ajax wint van NAC

Auteur: Anne-Greet Haars

Ajax wist zaterdagavond voor het eerst in 2012 een wedstrijd te winnen. De Amsterdammers versloegen NAC in Breda met 2-0. Boelikin en Lodeiro scoorden de doelpunten.

Ajax klom door de zege van de zesde naar de vierde plaats, met 37 punten. Ajax heeft evenveel punten als Heerenveen en Feyenoord, maar een iets beter doelsaldo. Heerenveen en Feyenoord komen zondag in actie.

Frank de Boer liep zaterdag eindelijk weer eens na een wedstrijd met een glimlach naar de kleedkamer. "Deze zege hadden we zo nodig'', zei De Boer. "Hopelijk vinden we nu weer de weg naar boven.''

Verdiend
"Ik vond de eerste zege van dit jaar ook verdiend. We hadden veel dreiging. Het was jammer dat we nog met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft zat Boelikin er door heen. Ik wilde hem wisselen, maar gelukkig maakte hij nog wel even de 1-0. Dat is zijn kwaliteit. Daarna redt Vertonghen ons nog een keer en maken we ook nog de 0-2. Natuurlijk had het nog fout kunnen gaan. Maar ik ben een tevreden man.''

AZ
AZ staat weer alleen bovenaan in de eredivisie
. De Alkmaarders versloegen Excelsior zaterdagavond op eigen veld met 2-0 en staan nu 3 punten voor op PSV, dat zondag De Graafschap ontvangt.

Roda JC
Roda JC heeft zich zaterdag nadrukkelijk gemeld in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven boekte tegen NEC de tiende overwinning van dit seizoen: 1-0.

De Limburgers klommen daardoor naar de achtste plaats met 31 punten. Met dank aan Sanharib Malki, de spits uit Syrië die dankzij zijn ongekende productiviteit uitgroeit tot een fenomeen in Kerkrade.

VVV
VVV-Venlo heeft zaterdag de laatste plaats in de eredivisie overgedragen aan De Graafschap. De ploeg van trainer Ton Lokhoff deed dat door een overwinning op FC Groningen: 2-0.

De doelpunten van de Limburgers in stadion De Koel kwamen van Yanic Wildschut en Uche Nwofor. Door de overwinning klom VVV (voorlopig) naar de 16e plaats met 16 punten.

FC Twente verliest
Vrijdag verloor FC Twente in de streekderby van Heracles Almelo. Het werd 2-3 en daarmee de eerste thuisnederlaag voor FC Twente.

Gerelateerde artikelen