Sport12 feb '12 13:38

Hoofd medische staf Ajax stapt op

Auteur: Pieter van den Akker

Edwin Goedhart, het hoofd van de medische staf bij Ajax, stapt aan het einde van het seizoen op. Volgens Goedhart is het bij de Amsterdamse club door omstandigheden onmogelijk zijn werk goed te kunnen doen.

Zijn vertrekt wordt bekend gemaakt op het moment dat Ajax in een sportieve crisis verkeert. De Amsterdammers missen de laatste weken veel basisspelers die met een blessure kampen. Volgens de bekende inspanningsfysioloog Raymond Verheijen hebben de vele blessures te maken met de trainingsmethodes.

Goedhart concludeert nu dat hij zijn taken de afgelopen jaren niet goed heeft kunnen uitvoeren. Goedhart verwacht dat hij onder de nieuwe beleidsmakers bij Ajax ook niet kan werken zoals hij eigenlijk zou willen.

Van Basten
"Door Marco van Basten ben ik in 2009 teruggehaald om de ontwikkelingen, zoals in gang gezet bij mijn toenmalige werkgever AZ, ook te introduceren bij Ajax'', zegt Goedhart op de website van Ajax. "Door het voortijdige vertrek van Marco en de daaropvolgende wisselingen in technische staf en clubleiding is dat helaas nooit goed van de grond gekomen.''

Van Gaal
Goedhart werkte bij AZ met Louis van Gaal, die afgelopen week de machtsstrijd bij Ajax van Johan Cruijff verloor.

Gerelateerde artikelen