Sport8 jun '13 18:54

Titels voor Heemskerk en Dekker

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Femke Heemskerk en Inge Dekker hebben zaterdag bij de Nederlandse kampioenschappen zwemmen in het 50-meterbad de titels veroverd op respectievelijk de 200 meter vrij en 100 meter vlinderslag.

Femke Heemskerk in actie op de 200 meter vrije slag, ANP
Femke Heemskerk in actie op de 200 meter vrije slag, ANP

Heemskerk zegevierde in Eindhoven met overmacht in een tijd van 1.57,62. Dekker tikte op haar afstand aan in een tijd van 59,46.

Bij de mannen was Mike Marissen de beste op de 100 vlinder in 53,94. Hij zwom vrijdag nog het bijna 16 jaar oude nationaal record van Marcel Wouda op de 200 wissel uit de boeken. Sebastiaan Verschuren werd tweede in 55,41. Hij maakte een uitstapje naar de vlinderslag en liet de 200 meter vrij schieten. De titel op deze afstand was voor Dion Dreesens in 1.48,31.

De titelstrijd geldt voor Heemskerk, Dekker en Verschuren als tussenstop richting de wereldkampioenschappen eind juli in Barcelona. De drie misten zaterdag wel sfeer in het matig bezette Pieter van den Hoogenband zwemstadion. ,,Er zijn toch wel heel wat minder mensen dan bij de Swim Cup. Die wedstrijd heeft eigenlijk de rol van de NK een beetje overgenomen'', stelde Verschuren. ,,Vroeger werkte je echt naar de NK toe en was iedereen er mee bezig. Maar ik heb nu natuurlijk ook vooral andere doelen.''

Gerelateerde artikelen