Sport2 sep '13 09:40

Ajax zoekt nog altijd naar vleugelspits

Auteur: BNR Webredactie

In de laatste uurtjes van de transfermarkt zoekt Ajax maandag nog altijd naar een vleugelaanvaller. "Die moet de concurrentie aan met Bojan Krkic en Viktor Fischer'', zei Frank de Boer zondag na het gelijke spel bij FC Groningen (1-1).

De teleurgestelde trainer van Ajax had toen nog goede hoop dat hij vlak na het duel Ola John als aanwinst kon presenteren. De linksbuiten van Jong Oranje op het laatste EK in Israël speelt dit moment geen hoofdrol in de plannen van zijn trainer Jorge Jesus van Benfica, dat zich voor dit seizoen ook al versterkte met de aanvaller Miralem Sulejmani (Ajax) en Filip Duricic (sc Heerenveen).

Benfica betaalde vorig seizoen ruim 9 miljoen euro aan FC Twente voor John. Toch kreeg Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax, het idee dat de topclub uit Portugal wel wilde meewerken aan een huurovereenkomst. Hij wist toen nog niet dat Benfica zaterdag tijdens de harde stadsderby met Sporting Portugal (1-1) twee vleugelspitsen zou verliezen. Daarom wilde de club zondag plotseling niet meer meewerken aan een tijdelijk vertrek van John.

Tot 24.00 uur de tijd
Het kan nog dat Benfica maandag nog van gedachten verandert. Anders hebben Overmars en Ajax tot 24.00 uur de tijd om nog een gewenste vleugelspits te vinden. Het is opmerkelijk dat de kampioen zich in de laatste uurtjes van de transfermarkt nog zo moet inspannen. Vleugelaanvallers als Ryan Babel (Kasimpasa), Derk Boerrigter (Celtic), Cuenca (Barcelona), Sulejmani (Benfica) en Jod Lukoki (Cambuur) zijn alweer een tijdje vertrokken.

Daardoor miste De Boer in de eerste weken van dit seizoen goede vervangers voor Krkic en Fischer, de vleugelaanvallers die tot dusver tegenvallen. Tobias Sana bewees zondag tegen FC Groningen onbedoeld waarom hij vorig seizoen vooral deel uitmaakte van de selectie van Jong Ajax. Hij verloor zo vaak de bal dat hij 'm uiteindelijk ook niet meer wilde hebben.

Weinig geduld met Sigthorsson
De Boer klaagde na het gelijke spel tegen FC Groningen vooral over zijn aanvallers. Hij lijkt ook een beetje zijn geduld te verliezen met Kolbeinn Sigthorsson, de centrumspits die hij tot dusver altijd beschermde.

De IJslander stond bij Boer lang hoger in de pikorde dan Danny Hoesen. "Maar dat kan natuurlijk een keer veranderen'', erkende hij na het matige optreden van Sigthorsson in Euroborg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen