Sport1 jun '13 18:59Aangepast op 1 jun '13 20:07

Nadal zonder setverlies langs Fognini

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft zondag geen set hoeven af te staan in zijn derderondepartij op de open Franse tenniskampioenschappen tegen Fabio Fognini.

EPA
EPA

De zevenvoudig winnaar van Roland Garros zegevierde met 7-6 (5) 6-4 6-4. De als derde gerangschikte Spanjaard strijdt nu met de Japanner Kei Nishikori om een plek in de kwartfinales.

Net als in zijn eerste twee partijen op de banen in Parijs kwam Nadal tegen Fognini net op tijd op stoom. In de eerste set had de Spanjaard al veel moeite met de Italiaan. Nadal kreeg drie setpunten op 5-4, maar verprutste die allemaal. De Italiaan brak in de volgende game, op 5-5, door de service van Nadal en kon vervolgens de set uitserveren. De titelfavoriet brak echter meteen terug en won vervolgens de tiebreak. Daarna kwam Nadal niet meer in de problemen.

,,Het was vandaag echt belangrijk om de eerste set te winnen. Dat lukte me in de eerste twee partijen niet'', zei een opgeluchte Nadal. Zowel tegen Daniël Brands als tegen Martin Klizan verloor de Spanjaard de eerste set, om daarna de partij alsnog in vier sets naar zich toe te trekken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen