Sport31 okt '12 22:52

PSV, Ajax, Vitesse, PEC en NAC door in bekertoernooi

Auteur: Harmen Simon Teunis

In de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker hebben PSV, Ajax, Vitesse, Zwolle en NAC hun wedstrijden weten te winnen. Hoewel het de enige ploeg makkelijker verging dan de ander.

In een uitwedstrijd heeft Ajax met moeite weten te winnen bij ONS Sneek. De Amsterdammers wonnen met slechts 2-0. Ajax betrad het veld niet met de sterkste samenstelling en wist pas in de slotfase van de wedstrijd echt afstand te nemen van de Friese amateurs.

Trainer Frank de Boer moest zelfs enkele van zijn sterspelers alsnog inbrengen om de beslissing te forceren. Viktor Fischer en Stefano Denswil maakten uiteindelijk de doelpunten.

PSV
Ook PSV had moeite met zijn tegenstander. De amateurs van EHC/Heuts werden weinig overtuigend verslagen met 3-1. Depay zette PSV na 20 minuten op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Georginio Wijnaldum, net ingevallen, er 2-0 van. Ron Starmans scoorde voor EHC/Heuts. In de slotminuten raakten de amateurs ook nog eens de lat. Pas daarna besliste PSV door Gianluca Maria het duel.

Trainer Dick Advocaat liet veel van zijn vaste krachten langs de kant. Enkele nieuwelingen, van wie Maria debuteerde, kregen een kans. Ook routinier Orlando Engelaar mocht weer eens opdraven, evenals Stanislav Manolev. Het leidde voor PSV allemaal tot veel balbezig, maar nauwelijks tot kansen.

NAC
De amateurs van de Haagse club HBS wisten in Breda tegen NAC bijna te stunten. 'Houdt Breaf Stant' hield het vol tot en met de verlenging. Pas in de beslissende strafschoppenserie moest de moedige ploeg capituleren.

NAC won de penaltyreeks dankzij twee reddingen van doelman Jelle ten Rouwelaar. Na 90 minuten was het 1-1, in de extra tijd werd niet gescoord.

De club van interim-trainer Adrie Bogers kreeg volop kansen, maar verzuimde keer op keer ze te benutten. Tegen de verhouding in was het Sami Aoulad Said die in de 37e minuut scoorde voor HBS.

Pas diep in de tweede helft zorgde Anthony Lurling met een afstandschot voor de gelijkmaker. Het slotoffensief in de reguliere speeltijd leverde geen treffer meer op. De verlenging gaf hetzelfde beeld. NAC viel aan, was vaak dichtbij het winnende doelpunt (onder anderen Andreas Lasnik en Mats Seuntjens), maar kreeg de bal niet achter doelman Gianni Kamperveen.

Vitesse
Vitesse schakelde de amateurs van Staphorst met 4-0. Wilfried Bony maakte voor een groot deel het verschil voor de Arnhemse formatie van trainer Fred Rutten. De spits uit Ivoorkust scoorde in de 2e en 37e minuut.

Rutten had enkele wijzigingen in het zijn elftal aangebracht. Zo stond Eloy Room en niet Piet Velthuizen in het doel. Ook Marco van Ginkel zat op de bank. Bony speelde alleen de eerste helft. Daarna werd hij vervangen door Jonathan Reis. De Braziliaan maakte vervolgens de derde treffer. Davy Pröpper bepaalde de eindstand op 4-0.

PEC ZWolle
PEC Zwolle wist voor de tweede keer in korte tijd RKC in Waalwijk te verslaan. Na de eerdere zege in de competitie was het voor de nieuweling in de eredivisie nu raak in de beker. Zwolle won met 4-2 van RKC, dat na een aardige seizoenstart onmiskenbaar aan een mindere periode bezig is. Youness Mokhtar was belangrijk met twee treffers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen