Sport3 nov '12 22:47

PSV speelt met Heracles

Auteur: Fleur de Bruijn

Als PSV zaterdag tegen Heracles Almelo wat zuiniger met de kansen was omgesprongen, had de ploeg van Dick Advocaat makkelijk de dubbele cijfers gehaald. Nu werd het in het Philips Stadion 'slechts' 4-0 voor de Brabanders

PSV maakte na een serie moeizame optredens weer eens een overtuigende indruk. Heracles was in Eindhoven geen schim van de ploeg die de laatste weken zo fris voetbalde.

Atiba Hutchinson
In de zoektocht naar de beste invulling van het middenveld, waar de geblesseerden Ola Toivonen en Mark van Bommel ontbreken, koos Advocaat dit keer voor Atiba Hutchinson naast Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. De afgelopen weken mochten de jongelingen Peter van Ooijen en Marcel Ritzmaier het proberen, maar die stemden Advocaat niet tevreden.

Doordat Hutchinson een linie naar voren schoof, kwam rechts achterin weer een plekje vrij voor Stanislav Manolev. De vaak bekritiseerde Bulgaar werd voor de wedstrijd luid toegejuicht door het publiek, maar kon een gebrek aan ritme niet maskeren.

Luciano Narsingh
Manolev verprutste zelf een van de vele kansen van PSV. Terwijl twee ploeggenoten naast hem helemaal vrij stonden, schoot de verdediger de bal simpel in de handen van Remko Pasveer. Zo liet PSV nog veel meer uitgespeelde mogelijkheden liggen tegen het tegenvallende Heracles.

Met name Luciano Narsingh, die weer eens in de basis mocht beginnen van Advocaat, had zijn vizier niet op scherp staan. De rechtsbuiten verscheen liefst zes keer oog in oog met Pasveer, maar wist de bal slechts één keer langs de doelman te krijgen.

Dries Mertens
Dat was in de 36e minuut, nadat Dries Mertens de bal achterin bij Heracles had onderschept en de bal via Tim Matavz bij de vrijstaande Narsingh kwam. Mertens zelf brak de wedstrijd in de 19e minuut open na voorbereidend werk van Hutchinson (1-0). Daarvoor had Marcelo met een harde kopbal al de onderkant van de lat geraakt. Tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Jeremain Lens met een schouderblessure.

De thuisclub bleef na rust de ene na de andere kans verprutsen, maar liep in de laatste 20 minuten toch nog uit naar een aardige score door treffers van Strootman en Matavz: 4-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen