Sport10 aug '12 07:07Aangepast op 10 jan '17 17:01

Daar is hij weer: bondscoach Louis van Gaal

Auteur: Anne-Greet Haars

De KNVB presenteert vandaag officieel Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands Elftal. De 'vrienden van de pers' kijken er vast al naar uit.

De opvolger van de na het teleurstellend verlopen EK vertrokken Bert van Marwijk wordt vanaf 12.00 uur officieel gepresenteerd op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist.

Selectie
Hij maakt ook zijn selectie voor de oefeninterland van komende woensdag tegen België bekend. Van Gaal gaf vorige week al zijn voorlopige selectie van 32 spelers prijs. Die lijst kende weinig verrassingen, al ontbraken Mark van Bommel en Wilfred Bouma.

Bas Dost, Ricardo van Rhijn en Jordy Clasie maakten voor het eerst deel uit van het voorlopige keurkorps van Oranje. Zij weten vrijdagmiddag of ze als debutant mee naar Brussel mogen.

Toptrainer
“Van Gaal is een ontzettend goeie people manager en heeft enorm veel verstand van voetbal. Die combinatie maakt hem een toptrainer”, vertelt Jan-Hermen de Bruijn, hoofdredacteur van voetbalmagazine Elf, vrijdag op BNR.

Oplossing
De Bruijn vindt dat het de beste oplossing is dat Van Gaal bondscoach is geworden. “Er zijn misschien nog een aantal andere topcoaches, maar waren niet beschikbaar. Dat wil niet zeggen dat hij niet gewoon de eerste keus is. Tijdens het afgelopen EK was er toch sprake van groepjesvorming. Hij is zeker in staat om een aantal knopen door te hakken en daar achter te blijven staan.”

Van Gaal is al eerder bondscoach geweest, maar was toen niet erg succesvol. “Hij heeft toen ook veel pech gehad. Het hangt altijd van details aan elkaar.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen