Sport9 feb '12 13:19Aangepast op 9 feb '12 13:47

Van Gaal komt niet, Blind en Sturkenboom weg

Auteur: Fleur de Bruijn

Directeur en technisch directeur ad interim, Martin Sturkenboom en Danny Blind, zijn weg bij Ajax. Met Louis van Gaal is afgesproken dat zijn komst naar Ajax als algemeen directeur niet doorgaat.

De directeuren voelden geen draagvlak voor hun aanblijven na de uitspraak dinsdag van het gerechtshof in Amsterdam. Zowel Blind als Sturkenboom zijn aangesteld door de Raad van Commissarissen die nu is opgestapt.

Positie Blind al lang niet zeker
In het Parool zei Keje Molenaar al in november dat niet alleen de positie van Van Gaal ongewis was geworden toen een grote meerderheid van de ledenraad besloot om de raad van commissarissen te adviseren op te stappen.

Molenaar is één van de mensen die vanwege een oproep van Cruijff in de ledenraad van Ajax kwam. Cruijff wil meer mensen met een voetbalachtergrond in de Ajax-gelederen.

Reactie Blind
"Ik heb een heel duidelijke visie op de toekomst van Ajax'', aldus de 50-jarige Blind. "Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid.''

Rechter
Afgelopen dinsdag is de benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom door het Gerechtshof in Amsterdam verboden. De RvC van Ajax hield daarna de eer aan zichzelf en maakte donderdag bekend op te stappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen