Sport8 feb '12 21:10

AZ wint met 6-0 bij ADO

Auteur: Harmen Simon Teunis

AZ heeft woensdagavond met 6-0 gewonnen bij ADO Den Haag. De Alkmaarders staan door de winst qua punten gelijk met koploper PSV.

Charlison Benschop scoorde drie keer. In de eerste seizoenshelft zat hij veelal op de bank. Maar sinds de winterstop krijgt de aanvaller het vertrouwen van trainer Gertjan Verbeek. Woensdagavond betaalde Benschop dit vertrouwen terug door in de 33e, 47e en 69e minuut te scoren.

Het vierde doelpunt van de Alkmaarders werd gemaakt door Martens. De Amerikaanse aanvaller van AZ, Jozy Altidore scoorde in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog twee keer.

PSV staat nog aan kop in de eredivisie omdat zij een iets beter doelsaldo hebben dan AZ.

De Noord-Hollanders hadden wat recht te zetten in de competitie na drie wedstrijden zonder zege. Daar was in de beginfase nog weinig van te merken. Het leek erop dat de technisch vaardige spelers van AZ wat moesten wennen aan de omstandigheden. ADO oogde frisser en maakte het de Alkmaarse defensie moeilijk. Lex Immers kreeg in de 14e minuut een levensgrote kans, maar vond doelman Esteban op zijn weg.

ADO moest inzakken
Na een half uur nam AZ de controle langzaam over. ADO moest noodgedwongen inzakken en het leidde meteen tot kansen. Een goede actie van Brett Holman brak de wedstrijd open. Hij draaide snel weg bij zijn directe tegenstander en zette voor op Benschop die de bal keurig in de hoek kopte.

Verhoek
Bij ADO viel vorige week een steunpilaar weg. Wesley Verhoek vertrok naar FC Twente en zijn afwezigheid was zichtbaar. ADO was na een goed eerste half uur zoekende en alleen Tjaronn Chery wist nog kansen te creeren. Nieuweling Ebi Smolarek, de beoogde vervanger van Verhoek, kon als invaller ook niet het verschil maken.

Gerelateerde artikelen