Sport25 jan '12 14:31Aangepast op 25 jan '12 15:38

Cruijff voor de rechter

Auteur: Fleur de Bruijn

Tscheu La Ling wil dat Johan Cruijff gehoord wordt in een hoger beroep. Hij wil koste wat kost bewijzen dat Steven ten Have hem wel degelijk met omkoping in verband heeft gebracht.

Dat zei de advocaat van Ling, Jan Kabalt, in reactie op de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. Die bepaalde woensdag dat Ten Have zijn uitlatingen over Ling niet hoeft te rectificeren. Hoewel er getuigen zijn die hebben verklaard dat Ten Have wel degelijk uitspraken over omkoping heeft gedaan, heeft het kamp-Ten Have tegenverklaringen ingediend.

Rechter moest snel beslissen
Volgens persrechter Henda Phaff van de rechtbank Utrecht had de rechter tijdens dit kort geding geen kans om getuigen onder ede te horen. “De rechter moest snel beslissen,” aldus  Phaff woensdag tegen BNR. Volgens Ling heeft Ten Have hem ook beticht van het aanbieden van steekpenningen aan een voormalig directeur van Ajax. Ook dit achtte de rechter onvoldoende bewezen.

Sterrenbank aan getuigen
“De rechter weet niet wat er werkelijk is gezegd, daarom zal ik een verzoek bij de rechtbank indienen om getuigen op te roepen en te horen.” Niet alleen Cruijff, maar ook Dick Schoenaker, Sjaak Swart en mogelijk ook Ten Have kunnen dan worden opgeroepen. Als dat op korte termijn kan, zal het in hoger beroep van het kort geding zijn. Duurt het langer, dan zullen we bij de rechtbank een bodemprocedure aanspannen.''

Eer en geweten
De omkoping zou plaats hebben gevonden in de Slowaakse voetbalcompetitie. Dit zou Ten Have hebben gezegd tijdens bijeenkomsten met de supporters en de ledenraad. Ling is eigenaar van de Slowaakse club Trencin. Omdat hij vond dat zijn eer en goede naam door de opmerkingen van Ten Have zijn aangetast, eiste hij via een kort geding een rectificatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen