Sport25 jan '12 10:58Aangepast op 25 jan '12 11:28

Ten Have mag Ling omkoper noemen

Auteur: Fleur de Bruijn

Steven ten Have hoeft zijn uitspraken over Tscheu La Ling niet te rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag geoordeeld in het kort geding dat Ling had aangespannen tegen de voorzitter van de rvc van Ajax.

Volgens La Ling heeft Ten Have, voorzitter van de raad Commissarissen, hem in verband gebracht met omkoping. De rechter zag daar geen bewijs voor. Ling was de favoriete kandidaat van Johan Cruijff voor het directeurschap van Ajax, maar de andere commissarissen vonden de oud-international niet geschikt.

Dovemansoren
Gesprekken tussen Tscheu La Ling en Steven ten Have hadden geen enkele zin. Hoewel de rechtbank wilde dat de oud-voetballer van Ajax en de voorzitter van de rvc er samen uit zouden komen, heeft uiteindelijk de rechtbank een uitspraak moeten doen.

Cruyff vs. Van Gaal
Advocaten doen goede zaken bij Ajax. Want naast de zaak Ling-Ten Have, is laatstgenoemde ook in een zaak verwikkeld rond de aanstelling van van Gaal. Vorige maand beschouwde de rechtbank in Haarlem in een kort geding de voorgenomen benoeming van het duo als rechtsgeldig. Toch schortte hij de beoogde aanstellingen op, omdat hij liever eerst ziet of de aandeelhouders nog vertrouwen in de huidige raad van commissarissen hebben.

De nv Ajax en de vier commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Mirjam Olfers tekenden beroep aan tegen deze uitspraak in het geding, dat medecommissaris Johan Cruijff en veel bekende jeugdtrainers van de Amsterdamse club tegen hen hadden aangespannen. De rechter doet op 12 februari uitspraak.

Moddergooien
Tegen BNR zei Barbara Barend dat het moddergooien bij Ajax al een hele tijd bezig: "Ze zijn het technisch hart, bestaande uit Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Frank de Boer, volledig onderuit aan het halen". Volgens Ten Have cs. trekken Bergkamp en Jonk veel te veel naar zich toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen