Sport17 jan '12 13:35

Koeman verlengt bij Feyenoord

Auteur: Harmen Simon Teunis

Ronald Koeman blijft ook na dit seizoen de trainer van Feyenoord. De Stadionclub en trainer hebben dinsdag een principeakkoord bereikt over een contractverlenging van één jaar.

Koeman is bezig aan zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Halverwege het seizoen staat de club op de vijfde plek met 7 punten achterstand op koploper AZ.

Vorige week tijdens het trainingskamp in Marbella werd al onderhandeld over de contractverlenging, maar toen werd er nog geen akkoord bereikt. De laatste dagen werd er verder gesproken en kwam men tot een principeakkoord

Klik tussen club en trainer
"De conclusie van de afgelopen maanden is dat het op alle fronten klikt tussen Ronald en Feyenoord", zegt technisch directeur Martin van Geel. "We zijn bij Feyenoord bezig iets moois te bouwen, daarbij is de hoofdtrainer de absolute sleutelfiguur en is continuïteit belangrijk. Het is mooi dat we er na een aantal sessies naar ieders tevredenheid uit zijn uitgekomen."

Geen invuloefening
De onderhandelingen verliepen waren volgens Van Geel geen invuloefening. "We hebben niet voor niets meerdere lange gesprekken nodig gehad. Daarbij ging het ook over geld ja... Dat lijkt me logisch", zo vertelde hij.

"Over bedragen praten wij nooit, maar er is sprake van een behoorlijke opwaardering ten opzichte van Ronalds huidige overeenkomst. We zijn als club ver gegaan om deze toptrainer te houden, maar zijn absoluut binnen onze financiële grenzen gebleven."

Sterk in topduels
Koeman deed het met Feyenoord in de eerste seizoenshelft met name goed in de topduels. Zo versloeg Feyenoord zowel PSV als FC Twente in De Kuip. Toch ziet Koeman nog meer dan genoeg verbeterpunten en potentieel in zijn ploeg. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Feyenoord en ben blij dat we er uit zijn gekomen. Te meer daar we allemaal ook volop mogelijkheden zien om te groeien met deze talentvolle groep'', aldus Koeman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen