Sport9 feb '12 14:43Aangepast op 9 feb '12 15:40

Advocaat Ajax: te veel verzet

Auteur: Fleur de Bruijn

"Het is jammer dat de bestuurswissel niet is doorgegaan." Dat vindt Peter Wakkie, de advocaat van Ajax en van de commissarissen Ten Have, Römer, Davids en Olfers.

Volgens Wakkie was er te veel verzet:  "Op een gegeven moment moet je je knopen tellen.''

De raad van commissarissen van Ajax besloot donderdag de eer aan zichzelf te houden en op te stappen en niet te wachten tot de aandeelhoudersvergadering van vrijdag.

Nummer 14 not amused
De vier commissarissen benaderden, buiten medeweten van medecommissaris Cruijff om, Louis van Gaal voor de functie van algemeen directeur. Het gerechtshof beoordeelde die voorgenomen benoeming als niet rechtsgeldig.

Aftreden in stapjes
De raad van commissarissen treedt gefaseerd af. Dit in verband met contractuele bepalingen en financiële belangen die de vennootschap van Ajax raken.

Wakkie: "Als rvc moet je wel in continuïteit voorzien. De wet zegt dat de huidige commissarissen op zoek moeten naar kandidaten voor hun posities. En de aandeelhouders en de ondernemingsraad mogen kandidaten aandragen. Het is belangrijk dat er nu duidelijkheid komt.''

Ook Blind en Sturkenboom
Naast de RvC van Ajax besloten ook ad interim-directeuren Blind en Sturkenboom donderdag om op te stappen. Zij zijn beiden aangesteld door de donderdag afgestreden Raad van Commissarissen. Tegen Van Gaal is gezegd dat zijn benoeming nu geen doorgang meer zal vinden.

Gerelateerde artikelen