Sport13 feb '12 08:40Aangepast op 13 feb '12 15:20

Cruijff blijft trappen

Auteur: Fleur de Bruijn

Het zijn de maanden van de Griekse sagen. In Athene achtte de politie het noodzakelijk traangas te gebruiken om tegenstanders in het gareel te houden. Johan Cruijff gebruikt zijn column in De Telegraaf.

“Als ik het goed heb begrepen, denken deze commissarissen zelf de nieuwe RvC aan te kunnen stellen. Terwijl de rechter net heeft voorkomen, dat ze via het goochelen met de agendapunten over hun graf heen gaan regeren. Nu proberen ze alsnog hun opvolgers te benoemen. Terwijl vooral duidelijk is geworden, dat ze totaal geen gevoel met een voetbalclub hebben. Waar ben je dan in vredesnaam mee bezig?'', schreef Cruijff maandag in De Telegraaf.

"Ik ga als laatste"
De 64-jarige Amsterdammer voelt zich niet gebonden aan de afspraken die de andere vier commissarissen vorige week donderdag hebben gemaakt toen zij, zonder medecommissaris Cruijff, gezamenlijk besloten af te treden: “Gefaseerd aftreden moeten ze vooral doen, maar ik ga als laatste.''

Buitenspel
Volgens Cruijff moet Ajax snel veranderingen aanbrengen in de organisatie. "Helemaal de constructie dat je weliswaar als vereniging grootaandeelhouder bent, maar niets in eigen huis te vertellen hebt. Directie en commissarissen blijken nu nog in staat om werkelijk iedereen buitenspel te zetten.''

Met zijn allen
Volgens AD Sportwereld heeft de advocaat van de vereniging van Ajax inmiddels in een brief aan de raadsman van de vier vertrekkende commissarissen (Ten Have, Römer, Davids, Olfers) om spoed gevraagd. De grootaandeelhouder vindt het gefaseerd aftreden geen goed idee.

Onverantwoord
“In de visie van de vereniging is het niet aanvaardbaar en onverantwoord dat de impasse die nu al maanden Ajax verlamt nog langer dan strikt noodzakelijk voortduurt'', citeert het AD uit de brief. Indien nodig zou de vereniging Ajax een gedwongen vertrek van de voltallige RvC, inclusief Cruijff die daarna als topadviseur zijn fluwelen revolutie alsnog kan afronden, kunnen forceren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen