Sport10 feb '12 12:57

Cruijff-RvC part 45

Auteur: Fleur de Bruijn

Welles-nietes, misschien is de situatie tussen Cruijff en de rest van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax zo het best te omschrijven. Cruijff zei dat hij niet wist dat de RvC op zou stappen, de andere leden spreken dit tegen.

De opgestapte raad van commissarissen van Ajax heeft medecommissaris Johan Cruijff niet van dat besluit op de hoogte gebracht, zei Jeroen Bedaux, de advocaat van de legendarische nummer 14,  gisteren. Volgens Peter Wakkie, advocaat van de Amsterdamse club en de commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer, is de Cruijff donderdagochtend wél op de hoogte gebracht van het vertrek van de RvC van Ajax.

Wel aanwezig
“Cruijff was ook aanwezig in het gebouw waar de commissarissen vergaderden. Ik ben nog tijdens die vergadering naar hem toegegaan om hem te vertellen dat de andere commissarissen hun aftreden zouden bekendmaken'', zegt Wakkie, die wil benadrukken dat de Cruijff ook uitgenodigd was voor de bewuste vergadering.

Cruijff zijn belang
Cruijff heeft een belang om te verklaren dat hij van niets wist, want hij wist dus ook niets over de voorwaarden waaronder het vertrek plaats gaat vinden. Volgens zijn advocaat legt ook Cruijff zijn functie neer, maar mag het duidelijk zijn dat hij niet de eerste commissaris is die vertrekt, “zo kan hij er tot op het laatst op toezien dat het beleid in lijn met de wensen en de plannen van de club wordt uitgevoerd,” aldus Bedaux tegen NUSport.

Beeldvorming
Wakkie gaat nog verder: “Cruijff heeft op 26 januari een oproep gekregen om donderdag naar de vergadering van de RvC te komen en hij heeft bevestigd dat hij die oproep heeft ontvangen. Dit is belangrijk voor de beeldvorming. Cruijff wekt de suggestie dat de rvc buiten hem om heeft gehandeld, maar dat is dus echt niet waar.''

Gerelateerde artikelen