Sport3 jan '12 14:20Aangepast op 3 jan '12 18:17

Adriaanse eruit. McClaren erin? [Update]

Auteur: BNR Webredactie

FC Twente heeft dinsdag het onmiddellijke vertrek van trainer Co Adriaanse bevestigd. Steve McClaren volgt hem waarschijnlijk op.

Co Adriaanse omhelst maandag Twente-voorzitter Joop Munsterman. ANP
Co Adriaanse omhelst maandag Twente-voorzitter Joop Munsterman. ANP

Voorzitter Joop Munsterman geeft in de loop van de dag een toelichting geven op het ontslag van Adriaanse.

Adriaanse is pas sinds begin dit seizoen aan de slag bij FC Twente, met een contract voor een jaar. Oud-Twentetrainer Steve McClaren volgt hem zeer waarschijnlijk op.

Eerste training
Munsterman en Adriaanse hebben enkele uren over een vertrekregeling gesproken. Aan het begin van de middag lichtte de voorzitter de selectie in, die net op het punt voor het eerst sinds de winterstop te gaan trainen.

Trio
De trainingen van FC Twente worden voorlopig verzorgd door Alfred Schreuder, Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder. De drie zijn de voormalige assistenten van Co Adriaanse, die dinsdag bij de club vertrok. FC Twente hervat dinsdag de training met een nagenoeg voltallige selectie. Alleen Douglas, Roberto Rosales en Nacer Chadli ontbreken nog.

Held van Enschede
Onder leiding van Steve McClaren werd FC Twente in 2010 voor de eerste keer kampioen van Nederland. Het maakte de oud-bondscoach van Engeland legendarisch in Enschede. Na mislukte avonturen bij Wolfsburg (Duitsland) en Nottingham Forest (Engeland) lijkt zijn terugkeer in de Veste aanstaande. Hij is de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Co Adriaanse op te volgen.

Leerde te winnen
McClaren is de man die FC Twente leerde wat winnen is. Hij bouwde een elftal op dat vooral mentaal sterk was en waarin Bryan Ruiz kon uitblinken. De as werd gevormd door routiniers als Kenneth Perez, Blaise NKufo, Peter Wisgerhof en Sander Boschker.

Carièrre
Bij FC Twente kwam de loopbaan van McClaren weer op de rails. Tussen 2006 en 2007 was hij bondscoach van Engeland. Nadat de kwalificatie voor de Europese titelstrijd was gemist, werd McClaren ontslagen. De bladen in Engeland veegden de vloer met hem aan. Tussen de regels door gaf McClaren vaak aan dat dit hem voor het leven had getekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen