Sport30 mei '11 19:31Aangepast op 30 mei '11 21:13

Geen crisis in FIFA-land, wel problemen

Auteur: Edme Koorstra

FIFA-voorzitter Joseph Blatter heeft tijdens een persconferentie weersproken dat de voetbalwereld in een crisis verkeert. In de aanloop naar het congres van de FIFA in Zürich gaat de mondiale bond gebukt onder beschuldigingen van corruptie en een interne machtsstrijd."Het voetbal zit niet in een crisis, maar er zijn wel wat problemen die binnen onze familie opgelost worden'', zei Blatter vandaag.

Blatter kwam vandaag opnieuw onder vuur te liggen. Jack Warner, de voorzitter van de Concacaf die net als Bin Hammam voorlopig is geschorst, beweerde dat Blatter zijn bond 1 miljoen dollar had geschonken om stemmen te winnen. Warner riep tevens dat Bin Hammam de organisatie van het WK 2022 had 'gekocht' voor Qatar.
Bid promoten
Hij baseerde zich daarbij op een e-mail van secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA. Valcke ontkende enkele uren later die suggestie. Volgens de Fransman had hij alleen geschreven dat de mensen uit Qatar hun riante financiële positie hebben aangewend om hun bid te promoten en niet om stemmen te kopen.
Geïrriteerd
De Zwitser was zichtbaar geïrriteerd door vragen over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022, die mogelijk onreglementair zou zijn verlopen. "Er is geen enkel probleem. De toewijzing van de WK's is normaal verlopen'', aldus de Zwitser, die tijdens de persconferentie botste met een aantal journalisten. "Ik ga niet in discussie met mensen die problemen willen creëren'', zei Blatter toen een aanwezige reporter ontevreden was over het antwoord dat hij had gekregen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen