Sport17 feb '12 12:30

Hiddink toch coach Anzhi

Auteur: Bart Tuinman

Guus Hiddink gaat toch als trainer aan de slag bij de Russische club Anzhi Machatsjkala. Hij krijgt assistentie van Ton Du Chatinier en Zeljko Petrovic.

Guus Hiddink. EPA
Guus Hiddink. EPA

Voetbal International meldt dat op zijn website. Voormalig FC Utrecht-trainer Ton Du Chatinier en Zeljko Petrovic, die voor het laatst aan de slag was in Japan gaan Hiddink bijstaan.

Contract
Volgens VI zullen Hiddink en zijn assistenten een contract voor anderhalf jaar tekenen. Zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen wilde de aanstelling van Hiddink nog niet bevestigen. "Vrijdagmiddag komt er meer duidelijkheid."

Eerder kandidaat
Hiddink was eind vorig jaar ook al nadrukkelijk in beeld bij de kapitaalkrachtige club uit de Russische deelrepubliek Dagestan. Maar na een interne machtsstrijd koos Anzhi echter voor de Rus Joeri Krasnozhan. Zonder ook maar een wedstrijd te hebben geleid, vertrok de coach eerder deze week bij de club. De Italiaan Fabio Capello, die opstapte als bondscoach bij Engeland, leek daarna de voornaamste kandidaat om bij Anzhi aan de slag te gaan.

De competitie in Rusland ligt op dit moment stil en wordt begin maart hervat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen