Sport2 jan '12 09:57

Dode of geen dode, Dakar stopt niet

Auteur: BNR Webredactie

De Dakar Rally heeft z'n eerste leven geëist. BNR sprak met RTL-verslaggever Allard Kalff, die de race van dichtbij volgt. "Bij de een komt het harder aan dan bij de ander."

Traditioneel begon gisteren op de eerste dag van het nieuwe jaar, de Dakar Rally. De deelnemers aan de 33ste editie van de zwaarste rally ter wereld rijden dit jaar door Argentinië, Chili en Peru. RTL-verslaggever Allard Kalff rijdt de komende weken met het veld mee.

BNR's Meindert Schut vroeg hem hoe de dood van motorrijder Jorge Martinez Boero is aangekomen bij de overige coureurs. "Bij de een komt het harder aan dan bij de ander. Veel nemen het voor kennisgeving aan, je moet toch verder."  

Slachtoffers
De Argentijn Boero kwam tijdens de eerste etappe om het leven. Volgens Kalff is hij overleden aan een hartstilstand, maar het is nog niet duidelijk of dat voor of na het ongeluk is gebeurd. "Boero is het 61e dodelijke slachtoffer dat in alle 32 edities van deze race is gevallen. Je moet niet denken dat hier om de week iemand doodgaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar er moet wel meer gebeuren om de race te stoppen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen