Sport29 jan '12 16:26Aangepast op 29 jan '12 17:19

FC Twente wint van FC Groningen

Auteur: Anne-Greet Haars

FC Twente heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. In Enschede werd FC Groningen zondag verslagen, 4-1. Het was de tweede opeenvolgende zege onder leiding van Steve McClaren.

Halverwege leidde FC Twente met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Luuk de Jong, beide keren op aangeven van Ola John.

Kort na de hervatting kwam FC Groningen door Virgil van Dijk terug. De Jong en Leroy Fer scoorden vervolgens voort FC Twente.

Titel
Door de zege doet FC Twente weer volop mee in de strijd om de titel. Zeker omdat concurrent AZ zaterdag verloor van Roda JC.

McClaren
"Dat is wat mij het beste beviel aan deze wedstrijd'', vervolgde McClaren. "Naarmate de tijd verstreek gingen we beter spelen. Vooral de laatste 20 minuten waren heel goed, in fysiek en mentaal opzicht. Toch zijn we er nog lang niet.''

Bepalende spelers
FC Twente heeft spelers die de wedstrijd kunnen beslissen. McClaren: "Dat waren nu Ola John en Luuk de Jong. Volgende week misschien weer twee anderen.''

RKC
RKC Waalwijk heeft zondag de zesde overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld werd het 4-0 tegen VVV-Venlo. Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van Evander Sno (strafschop) en Frank van Mosselveld.

In de 80e minuut maakte Robert Braber de derde en in de blessuretijd bepaalde Rick ten Voorde de eindstand op 4-0. RKC kwam op 21 punten uit 19 wedstrijden, waarmee het 13e staat in de eredivisie. VVV bleef op 13 punten staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen