Sport13 dec '11 11:28

Control stopt met sponsoring schaatsploeg

Auteur: BNR Webredactie

De schaatsploeg van coach Jac Orie moet op zoek naar een nieuwe geldschieter. Het financieel detacheringsbedrijf Control stopt aan het einde van het seizoen met de sponsoring.

Sinds 2009 was Control de hoofdsponser van de ploeg, als opvolger van de DSB Bank nadat deze falliet was verklaard.

De doelstelling zijn bereikt en dus houdt het bedrijf er mee op. Onder anderen olympisch kampioen Mark Tuitert, Laurine van Riessen (olympisch brons in Vancouver), oud-wereldkampioene Paulien van Deutekom en meervoudig winnaar van wereldbekerwedstrijden Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Kjeld Nuis behoren tot de ploeg.

Geen verrassing
Jac Orie had de mededeling van zijn hoofdsponsor Control, dat na dit seizoen als geldschieter stopt, zien aankomen. "Tijdens een aantal gesprekken in de afgelopen maanden merkte ik dat onze ambities richting de Winterspelen van Sotsji niet meer helemaal parallel lagen met de ambities van Control'', zei de schaatscoach.

Sportieve prestaties
Door de sportieve successen van verschillende schaatsers binnen de ploeg, namen de kosten toe. Hoe meer schaatsers zich plaatsen voor internationale evenementen, hoe hoger de reis- en verblijskosten werden en ook de premies om hoog moesten gaan.

"Maar Control is altijd heel goed voor ons geweest. We gaan er alles aan doen om hen de komende maanden met sportieve prestaties terug te betalen'', aldus Orie.

Gerelateerde artikelen