Sport13 dec '11 09:18Aangepast op 13 dec '11 11:43

Van der Sar wint oeuvreprijs: Heel gaaf

Auteur: BNR Webredactie

Edwin van der Sar, 's lands beste keeper ooit heeft weer een prijs toegevoegd aan zijn toch al uitpuilende trofeeënkast: de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.

Edwin Van der Sar kreeg de oeuvreprijs maandagavond op het jaarlijkse sportgala. BNR-verslaggever Paul van der Linden feliciteerde de sportlegende met zijn ereprijs. "Ik wist niet heel goed wat ik me er bij moest voorstellen", zei Van der Sar op BNR. "Maar het is een mooie erkenning en bekroning dat je in zo'n mooi rijtje mag plaatsnemen."

Slechts twee sporters, beide voetballers, gingen hem voor als winnaar van de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs: Johan Cruijff en Ruud Gullit. "Heel gaaf" om zijn naam toe te voegen aan dit rijtje, concludeerde de oud-keeper.

Sportmarketeer in opleiding
BNR's Van der Linden maakte gebruik van de gelegenheid te informeren hoe het met zijn opleiding aan de Cruijff-academie gaat. Van der Sar, sportmarketeer in opleiding, antwoordde: "Goed. Het is wel zwaar. Je moet wat meer in de boeken zitten, dingen uitzoeken, scripties maken. Het is pittig."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen