Sport7 aug '12 20:20Aangepast op 8 aug '12 05:43

'Normaal zijn we te druk om aardig te doen'

Auteur: Melvin Captein

Zonder de duizenden vrijwilligers zouden de Olympische Spelen in Londen maar stroef draaien. BNR-correspondent Lia van Bekhoven liep een dagje mee met de bevlogen wegwijzers.

Aan bezoekers natuurlijk geen gebrek bij de Olympische Spelen. Om te voorkomen dat de wegen naar de diverse sportparken dichtslibben met verdwaasd om zich heen koekeloerende supporters, staan duizenden vrijwilligers klaar om de massa in goede banen te leiden. BNR's Lia van Bekhoven nam een kijkje tussen de geduldige helpers in 'foeilelijke pakjes'.

Kaakpijn
Op de vraag of de vrijwilligers inmiddels geen kaakpijn van het glimlachen hebben, wordt in nuchter Brits opgemerkt dat het beter is dan huilen. "We zijn nu de PR voor de stad Londen. Normaal is iedereen te druk met werken om aardig te zijn, maar dit haalt het beste in iedereen naar boven. Laten we hopen dat het zo blijft."

Tevreden
Vrolijkheid alom dus, en daar is ook genoeg reden toe. De bezoekers waarderen de hulp van de suppoosten enorm.  "Er zijn zoveel vriendelijke mensen aan wie je alles kan vragen. Het is echt perfect geregeld", merkt een tevreden bezoeker op. "En je kunt ze niet missen, want ze gaan pimpelpaars gekleed."

Lapdance
Dat er niet alleen naar de bekende weg wordt gevraagd, blijkt uit het verhaal van een Vlaamse vrijwilligster. "Er is hier een lapdanceclub en er werd mij gevraagd of ik de weg daarnaartoe kon wijzen." En dat terwijl schootdansen niet eens op het olympische programma staat.

Stad Amsterdam
Ook de BNR-clipper, waar de uitzendingen gemaakt worden, trekt volgens de in Londen woonachtige Vlaamse veel bekijks. "Mensen willen weten wat er zich afspeelt op een schip met de naam Stad Amsterdam. Mensen vinden de clipper mooier dan sommige grote jachten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen