Sport18 mrt '12 16:40Aangepast op 18 mrt '12 19:51

UPDATE | AZ verspeelt punten, PSV ruim langs Heerenveen

Auteur: Thijs Baas

Koploper AZ kwam zondag, thuis tegen NAC Breda, niet verder dan 0-0. AZ heeft nu nog maar 1 punt voorsprong op Ajax.

NAC was in Alkmaar nog het dichtst bij een overwinning. Santi Kolk miste in de tweede helft vier goede kansen op een doelpunt. AZ stelde daar te weinig tegenover.

PSV heeft sc Heerenveen zondagmiddag in eigen huis met 5-1 verslagen.

Phillip Cocu sleepte daarmee meteen zijn eerste overwinning binnen als hoofdtrainer van PSV. Dries Mertens scoorde twee fraaie doelpunten, de overige PSV-treffers kwamen van Ola Toivonen, Orlando Engelaar en Memphis Depay. Een ongelukkig eigen doelpunt van Erik Pieters bracht Heerenveen kort na rust nog op 1-1.

Voor PSV was het de eerste zege na twee forse nederlagen in de Eredivisie. De ploeg van Cocu staat na 26 wedstrijden één punt achter Ajax en twee op AZ.

Feyenoord heeft in Enschede met 0-2 gewonnen van FC Twente. De doelpunten van Nils Röseler - eigen doel - en Sekou Cissé vielen allebei in de tweede helft. Voor Twente was het de tweede competitienederlaag op rij, nadat vorige week NEC te sterk was.

Utrecht verslaat Groningen
FC Utrecht boekte zondagmiddag een belangrijke zege op FC Groningen. Na een nederlaag en twee gelijke spelen haalde de ploeg van Jan Wouters weer eens de volle buit binnen: 3-1.

Dusan Tadic profiteerde namens de gasten in de 13e minuut nog wel van matig uitverdedigen. Nog voor rust maakte Edouard Duplan gelijk. In de slotfase stelden Cedric van der Gun en Alexander Gerndt de zege veilig.

FC Utrecht neemt wat afstand van de degradatiezone, terwijl voor FC Groningen de play-offs om Europees voetbal steeds verder uit zicht raken.

De uitslagen in de Eredivisie van dit weekeinde:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen