Sport18 mrt '12 14:24Aangepast op 18 mrt '12 17:01

Goalgetter Guidetti boezemt McClaren angst in

Auteur: Pieter van den Akker

FC Twente-coach Steve McClaren is onder de indruk van Feyenoord-goalgetter John Guidetti. "Elk team heeft zo'n doelpuntenmaker nodig en die heeft Feyenoord met Guidetti absoluut in huis."

McClaren voorziet voor zondagmiddag een lastige wedstrijd. "Ik heb veel respect voor Feyenoord. Ze zijn het seizoen met een jonge ploeg begonnen en gaandeweg het jaar hebben ze zich ontzettend goed ontwikkeld. Feyenoord heeft een getalenteerde spelersgroep en onder de ervaren Ronald Koeman hebben ze dit seizoen al veel goede wedstrijden gespeeld."

Draad oppikken
FC Twente zelf probeerde vrijdag de draad weer op te pikken, na de pijnlijke uitschakeling de avond ervoor in de Europa League bij Schalke 04 (4-1 verlies). Verdediger Peter Wisgerhof (dijbeen) en Willem Janssen (lies) keerden met kleine blessures terug in Enschede. Zij ondergaan zaterdag nog een laatste test tijdens de afsluitende training voor de thuiswedstrijd zondag tegen Feyenoord.

De verdedigers Roberto Rosales en Douglas zijn voor het duel geschorst. Wesley Verhoek en Denny Landzaat zijn nog steeds niet fit. "We moeten goed met onze teleurstelling in Duitsland zien om te gaan'', liet trainer Steve McClaren vrijdag op de website weten.

Tweede plek
PSV kan het redelijke optreden van afgelopen donderdag tegen Valencia een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Weer een zespuntenwedstrijd waar de liefhebbers hun vingers bij af zullen likken. De nummers vier en vijf maken allebei kans om na vanmiddag op de derde plaats te staan, achter AZ.

Ajax won zijn uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 0-2. Op hun beurt maken de Amsterdammers weer kans op de koppositie, als AZ in de 'late' zondagwedstrijd verliest van NAC Breda, dat vorige week PSV nog aan een nederlaag hielp. Voor Fred Rutten betekende dat het einde als hoofdcoach van de Eindhovenaren.

De wedstrijden van dit weekeinde in de Eredivisie:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen