Sport21 mrt '12 22:58

PSV naar finale beker

Auteur: Fleur de Bruijn

PSV kan op 8 april in De Kuip eindelijk weer een prijs winnen. PSV plaatste zich woensdag voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker door een overwinning op sc Heerenveen: 1-3.

Zo lonkt voor Phillip Cocu direct zilverwerk in zijn korte periode als interim-trainer.

Daarom moeten de Friezen het blijven doen met de beelden van 2009, toen de noorderlingen voor het eerst in de historie de KNVB-beker veroverden. De beelden van die gedenkwaardige dag werden voor de wedstrijd ter motivatie nog maar eens vertoond in het Abe Lenstra-stadion.

Beter in toom
Het leek Heerenveen in de eerste helft te inspireren, want de ploeg van trainer Ron Jans beet aanzienlijk feller van zich af dan zondag in het Philips Stadion. Toen konden de Friezen nauwelijks wat afdwingen en moesten ze voor de tweede keer dit seizoen met 5-1 buigen voor PSV.

Rechtsback Daryl Janmaat was na een knieblessure weer inzetbaar en hij had Dries Mertens aanzienlijk beter in toom dan Michel Breuer zondag. Breuer, die dit keer links achterin stond, had overigens nu weinig problemen met Jeremain Lens.

Gelijke hoogte
De eerste kansen waren voor Heerenveen. Bas Dost en Viktor Elm stuitten echter op doelman Przemyslaw Tyton. Halverwege de eerste helft nam PSV de leiding. Atiba Hutchinson, die de voorkeur kreeg boven Stanislav Manolev, zette de aanval fraai op en zag vervolgens dat Zakaria Labyad voor het doel koel bleef: 0-1.

De thuisclub kwam tien minuten later verdiend weer op gelijke hoogte. Elm kopte de bal uit een hoekschop in, nadat Luciano Narsingh eerst een open kans had laten liggen (1-1).

Gelijkopgaand
PSV trok het gelijkopgaande duel aan het begin van de tweede helft naar zich toe. Binnen een halve minuut maakte Georginio Wijnaldum de 2-1, even later schoot Tim Matavz de derde achter doelman Brian Vandenbussche.

Heerenveen probeerde zich nog wel terug te knokken, maar het ontbrak aan overtuiging. Typerend was de gemiste strafschop van Dost, tien minuten voor tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen