Sport17 jan '12 16:23

Gezochte Twente-hooligans melden zich

Auteur: Pieter van den Akker

Alle 12 supporters van FC Twente van wie de Utrechtse politie de foto’s online heeft gezet, hebben zich gemeld. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de rellen na FC Utrecht-FC Twente op 4 december vorig jaar.

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Die zette maandag foto's van de 12 supporters op internet. Tien van de 12 meldden zich vlak daarna. Dinsdag volgden de overige twee. De foto's zijn inmiddels weer van de website gehaald.

Vuurwerk
Tot nu toe zijn er 73 mensen aangehouden: 61 Utrechtfans en 12 van Twente. De beelden van Twentefans zijn eerst door de politie in Enschede bekeken. De foto's van degenen die de politie niet herkende, zijn openbaar gemaakt. De Twente-aanhang wordt ervan verdacht vuurwerk naar het vak van Utrechtsupporters te hebben gegooid.

Politie doorgeschoten
Enkele aangehouden FC Utrechtsupporters hebben onlangs een advocaat ingeschakeld, omdat ze willen dat het College Bescherming Persoonsgegevens onderzoek gaat doen naar het publiceren van foto's. De Utrechtse politie zou daarin "doorgeschoten'' zijn en onschuldige mensen tonen. De politie heeft die bewering afgedaan als "onzin.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen