Sport22 mei '12 22:30Aangepast op 23 mei '12 13:12

Slideshow | Oranje verliest van Bayern München

Auteur: Anne-Greet Haars

Het Nederlands elftal heeft dinsdag de eerste oefenwedstrijd verloren van Bayern München (3-2). Mario Gomez maakte drie minuten voor het einde het winnende doelpunt voor de Duitsers.

Toni Kroos bracht Bayern na 17 minuten op voorsprong (1-0). Klaas-Jan Huntelaar (18e minuut) en Luciano Narsingh (20e minuut) zorgden voor 1-1 en 1-2. De 2-2 kwam na 28 minuten van het hoofd van Nils Petersen.

Vriendschappelijk
De eerste van vier oefenwedstrijden van het Nederlands elftal in de aanloop naar het EK had veel kenmerken van een vriendschappelijke duel. Zowel de nummer twee van het laatste WK als de verliezend finalist van de Champions League verscheen niet in de sterkste samenstelling op het speelveld, waar Chelsea zich zaterdag nog uit verslagen positie naar de Europese titel voor clubs knokte.

Wisselen
Bondscoach Bert van Marwijk en zijn collega Jupp Heynckes wisselden er ook vrolijk op los. Zo bracht de keuzeheer van Oranje na rust maar liefst acht nieuwe spelers. Arjen Robben, wiens langdurige blessure na het WK uiteindelijk tot dit compensatieduel leidde, verscheen pas een kwartier voor het einde in het veld.

Uitgefloten
De supporters van Bayern München sloten Robben niet eensgezind in de armen. Een deel van hen trakteerde de buitenspeler op een ovationeel applaus toen hij 15 minuten voor het einde van het oefenduel mocht invallen. Anderen floten de Nederlander hard uit als hij aan de bal kwam.

"Het is ronduit schandalig hoe sommige fans van Bayern tijdens deze wedstrijd met Arjen zijn omgegaan'', zei Mark van Bommel zichtbaar geïrriteerd. De middenvelder speelde niet, maar hij wilde per se voor de camera's verschijnen om dit te zeggen.

Trainer Jupp Heynckes reageerde laconiek op de negatieve reacties van een deel van het Duitse publiek op Arjen Robben. "Dat heb je nu eenmaal in het voetbal'', zei Heynckes. "Robben moet hier gewoon mee leven. Politici hebben ook vaak last van zulke situaties. Dat gaat nu eenmaal zo.''

Contract
Bondscoach Bert van Marwijk gunde Robben dinsdag zo veel mogelijk rust maar moest hem volgens de contracten rond het oefenduel even laten invallen.

Het oefenduel heeft zo'n 25.000 toeschouwers naar de Allianz Arena getrokken. Onder de aanwezigen bevinden zich enkele honderden in het oranje gehulde Nederlandse supporters.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen