Sport22 mei '12 12:30Aangepast op 22 mei '12 13:08

Ronaldo ziet Oranje als EK-favoriet

Auteur: Arjan Meesterburrie

Beleefdheid of oprecht ontzag? De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo ziet het Nederlands elftal als één van de favorieten voor het komende EK voetbal in Polen en Oekraïne.

"Nederland heeft een geweldig team. Eén van de beste van de wereld. Ze hebben tijdens het afgelopen WK alleen van Spanje verloren, dus ze hebben zeker kans om het toernooi te winnen", zegt Ronaldo in gesprek met de Spaanse krant AS.

Bang voor Robben en Van Persie
Op de vraag wat het grootste gevaar van Oranje is, zegt de Portugees: "We moeten oppassen voor Robben en Van Persie, maar ook voor de rest van de selectie van Nederland".

Zware dobber voor Portugal
Portugal zit tijdens het EK bij Nederland, Duitsland en Denemarken in de poule. "Het zal moeilijk worden voor Portugal, maar ook voor de andere landen. Ik hoop het beste voor Portugal", zegt de topscorer van Real Madrid. Behalve Nederland tipt Ronaldo ook Spanje en Duitsland voor de eindzege.

Angstgegner van Oranje
Nederland speelt op 17 juni de laatste groepswedstrijd tegen Portugal. Tijdens de laatste twee ontmoetingen op grote toernooien waren de Portugezen te sterk voor Oranje. Op het EK 2004 in eigen land wonnen de Portugezen met 2-1 en tijdens het WK 2006 in Duitsland met 1-0 na een keiharde wedstrijd. 

Gerelateerde artikelen