Sport19 mei '12 21:39Aangepast op 19 mei '12 23:16

Strafschoppen Bayern München - Chelsea

Auteur: Fleur de Bruijn

Ook na 30 minuten verlengen is de beslissing in de finale van de Champions League niet gevallen. Strafschoppen moeten uitwijzen wie de cup met de grote oren dit jaar wint.

De finale van de Champions League kende geen winnaar na de officiële speeltijd. In de Allianz Arena in München, de thuisbasis van Bayern München, was het na 93 minuten 1-1. Nadat Thomas Muller acht minuten voor tijd met een kopbal de finale van de Champions League leek te beslissen, scoorde Drogba namens Chelsea in de 89e minuut de 1-1.

In het begin van de verlening mist Arjen Robben een penalty die Bayern München op voorsprong had kunnen zetten in de finale van de Champions League. Bayern kreeg de strafschop na een overtreding op Ribery.

Ondanks vele kansen voor met name Bayern München bleef het erg lang 0-0. Het was pas de vierde keer in de geschiedenis van de Champions League dat de brilstand op het bord stond in de rust van de finale. In 1995 waren het Ajax en AC Milan die in de eerste 45 minuten niet wisten te scoren.

Geschiedenis Champions League
Sinds de invoering  van de Champions League in het seizoen 1992-1993 - hiervoor heette de belangrijkste Europese competitie de Europa Cup I- stond Chelsea een keer in de finale, in het seizoen 2007-2008. Toen verloren de Engelsen van hun landgenoten uit Manchester. United versloeg Chelsea na strafschoppen.

Bayern München speelde al drie keer de finale en won de cup met de grote oren in 2001. Na strafschoppen (1-1) werd Valencia verslagen. Bayern verloor in 2010 de finale tegen Internationale met 2-0. Net als vanavond speelde Arjen Robben bij de Duitse club.

De opstelling van Bayern München:
Neuer, Boateng, Lahm, Contento, Ribery, Robben, Schweinsteiger, Kroos, Tymoschchuk, Muller, Gomez.

De opstelling van Chelsea:
Cech, Cole, Bosingwa, Luiz, Cahill, Bertrand, Lampard, Mikel, Mata, Drogba, Kalou.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen