Sport16 aug '12 17:51

ManU wil titel winnen met 'Fatman and Robin'

Auteur: Anne-Greet Haars

In de Engelse media wordt al gekscherend gesproken over 'Fatman and Robin'. Wayne Rooney en Robin van Persie vormen komend seizoen het spitsenduo bij Manchester United.

Gisteravond bereikten Arsenal en Manchester United een akkoord over een transfersom van zo'n 25,5 miljoen euro. Van Persie moet nog persoonlijk rondkomen en de medische keuring goed doorstaan.

Manchester United-manager Alex Ferguson verwacht dat Robin van Persie komende maandag al zijn debuut maakt voor de 'Mancunians'. 

Arsène Wenger
Arsenal-coach Arsène Wenger had Van Persie liever verkocht aan een buitenlandse club. "Dat we de vijand hiermee versterken, is ook een negatief punt van dit verlies'', bromde Wenger.

"We wilden dit voorkomen, maar het ging niet anders. Er is al veel gebeurd en we hebben veel stormen doorstaan, maar dit is echt een zware aderlating, omdat Van Persie afgelopen seizoen bijna één doelpunt per wedstrijd maakte. Het wordt een zware opgave voor onze nieuwe aanvallers om Robin te vervangen.''

Andere investering
Ronny Schuyt van de Nederlandse supportersvereniging van Manchester United, de Dutch Mancunians, is niet helemaal gelukkig met de tranfer. "Op papier ziet er mooi uit. Ik, en met mij veel andere Manchester United supporters, hadden die 24 miljoen voor een éénjarig contract liever anders geïnvesteerd zien worden in twee verdedigers of een goede centrale middenvelder. Dus de stemming is nogal gemengd."

Maar Van Persie zal wel gewoon enthousiast verwelkomd worden op Old Trafford, zegt Schuyt. "De kwaliteiten van Van Persie staan niet ter discussie. Maar toen de deal bekend werd, ontplofte Twitter en Facebook en zag je ook een grote stroming die zich afvroeg of we dat geld niet anders hadden moeten investeren."

Schuld
En dat is ook geen gekke vraag, want Manchester United kampt met een schuld van zo'n 400 miljoen euro. "Dat is niet heel prettig, want we betalen ongeveer 70 miljoen pond per jaar aan rente en aflossingen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen