Sport23 nov '11 22:41

Arsenal met Van Persie door in Champions League

Auteur: BNR Webredactie

Arsenal heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de knock-out fase van de Champions League door met 2-1 te winnen van het Duitse Borussia Dortmund.

Robin van Persie nam de beide treffers van de 'Gunners' voor zijn rekening en verzekerden zich met de winst niet alleen van een plek in de achtste finales, maar ook van de eerste plaats in groep F met 11 punten.

In de andere groepswedstrijd won Olympiakos met 1-0 bij Olympique Marseille. De Fransen staan nog wel tweede met 7 punten, maar ook Olympiakos (6) en Dortmund (4) maken nog aanspraak op het tweede ticket voor de achtste finales.

Van Persie in topvorm
Van Persie verkeert al weken in de vorm van zijn leven. Bijna alles wat de 28-jarige Rotterdammer aanraakt, verandert op dit moment in goud. Tien doelpunten maakte hij maar liefst in de laatste vijf competitiewedstrijden van Arsenal, dat dankzij de scoringsdrift van de aanvoerder weer aansluiting heeft gevonden bij de subtop van de Premier League. Woensdag bezorgde hij de Londense club een plek bij de laatste 16 van de Champions League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen