Sport8 nov '11 16:00

Ajax weken zonder Janssen en De Jong

Auteur: BNR Webredactie

Ajax moet het de komende weken zonder Theo Janssen en Siem de Jong stellen. Beiden zijn bij de ontluisterende verliespartij tegen FC Utrecht (6-4) geblesseerd geraakt.

Siem de Jong liep zondag een spierscheuring in zijn linkerdijbeen op. De aanvaller is minimaal vier weken uitgeschakeld en mist onder meer de belangrijke uitwedstrijd in de Champions League tegen Olympique Lyon.

Janssen verrekte hamstring
Theo Janssen moet zo'n twee weken rust houden. Hij heeft tegen FC Utrecht een hamstring verrekt. De volgende competitiewedstrijd tegen NAC komt waarschijnlijk te vroeg voor de middenvelder. Janssen hoopt tegen Olympique Lyon weer zijn rentree te maken.

Ziekenboeg
De ziekenboeg bij Ajax wordt steeds drukker. Eerder al raakten de IJslandse spits Kolbeinn Sigthorsson en verdediger Nicolai Boilesen geblesseerd. Het tweetal komt voor de winterstop sowieso niet meer in actie.

Ook aanvaller Derk Boerrigter is op het moment niet in staat om te voetballen. De buitenspeler had dinsdag nog zo veel last van zijn rug dat hij het trainingskamp van Oranje voor de oefeninterlands met Zwitserland en Duitsland heeft verlaten.

Gerelateerde artikelen