Sport11 apr '12 18:48Aangepast op 12 apr '12 03:36

Wie wordt er kampioen?

Auteur: BNR Webredactie

Met nog zes wedstrijden te gaan en evenzoveel mogelijke kampioenen is de spanning om te snijden in de Eredivisie. Vanavond bestrijden vier van de zes titelkandidaten elkaar.

Er kunnen dus gaten geslagen worden. Maar het kan ook nóg spannender worden. Vanaf 19:00 uur barst het voetbalgeweld los in Alkmaar. Daar ontvangt nummer twee AZ directe achtervolger FC Twente. Bij winst schieten de Tukkers AZ voorbij.

Houden de Alkmaarders de punten in eigen huis dan slaan ze een gat van vijf punten met de ploeg van Steve McLaren.

Noorden
De andere onderlinge confrontatie vindt plaats in het Hoge Noorden. Om 21:00 treft SC Heerenveen daar koploper Ajax. Bij winst nadert de thuisclub de Amsterdammers tot op één punt.

Weet Ajax de traditioneel lastige uitwedstrijd te winnen, dan komen ze liefst zeven punten los van Heerenveen.

Zuiden
De nummers vier, PSV, en vijf, Feyenoord, trekken beiden naar het zuiden voor krachtmetingen met respectievelijk RKC Waalwijk en Roda JC.

Mochten PSV en Feyenoord winnen dan stijgen ze gegarandeerd op de ranglijst, aangezien zeker twee, en mogelijk zelfs vier concurrenten punten gaan verliezen.

Suspense
Er kunnen vanavond dus beslissingen vallen, of alles komt nog dichter bij elkaar. Als Alfred Hitchcock nog had geleefd had hij ongetwijfeld een scenario geschreven waarbij Ajax en Twente verliezen en PSV en Feyenoord winnen.

In dat geval bedraagt het verschil tussen de nummer één en zes nog maar twee punten en kan de top met iedere speelronde weer omhusselen. Na vanavond weten we, letterlijk, waar iedereen staat.

Scorebord-statistiek
BNR waagde zich vorige week al aan een prognose op grond van geheel eigen scorebord-statistiek. Als de prognose van toen waarheid wordt, staat Ajax in juni met de kampioensschaal in handen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen