Sport10 apr '12 22:13

NEC makkelijk langs Excelsior

Auteur: Anne-Greet Haars

Het opbloeiende NEC heeft gebroken met een slechte traditie op Woudestein. De Nijmeegse formatie won dinsdagavond voor de eerste keer in de eredivisie een uitwedstrijd tegen Excelsior: 0-2.

Dat was NEC in de voorgaande 12 duels in Kralingen (acht nederlagen, vier remises) niet gelukt.

Pastoor
Voor de winnende trainer Alex Pastoor was het een speciale wedstrijd. Hij zat vorig seizoen nog op de bank bij Excelsior, waarmee hij in 2010 ook promoveerde naar de eredivisie. Voor de wedstrijd nam NEC-middenvelder Ryan Koolwijk ook nog wat cadeau's in ontvangst van zijn oude club.

Zelfvertrouwen
Ondanks het weinig bemoedigende verleden op Woudestein begon NEC vol zelfvertrouwen aan de eerste wedstrijd van de 29e speelronde. De ploeg van Pastoor behaalde uit de laatste zes duels 14 punten. Dankzij die fraaie tussensprint traden de Nijmegenaren in Rotterdam als serieuze kanshebbers op een plaats in de play-offs om een Europees ticket aan.

Dichtbij
Hoewel NEC in de eerste helft het betere van het spel had, was Excelsior zeker niet machteloos. De behoudende thuisploeg was voor de rust twee keer dicht bij een doelpunt. Doelman Gabor Babos redde eerst uitstekend op een scherpe vrije trap van Roland Alberg. In de 32e minuut schoot Kevin Jansen na een prima solo keihard op de lat.

Strafschop
NEC haalde voor de rust te weinig uit het technische en fysieke overwicht. Kevin Conboy (over) en Lasse Schöne (vrije trap op paal) zorgden voor het meeste gevaar. Op slag van rust ging verdediger Samuel Scheimann onbesuisd het duel aan met de dribbelende Nathaniel Will. Schöne benutte de terechte strafschop, 0-1. Het was de vijfde opeenvolgende wedstrijd van NEC dat hij tot scoren kwam.

Na rust
Na de rust verzuimde NEC aanvankelijk de broze voorsprong uit te bouwen. Genero Zeefuik miste in de 68e minuut met een gehaast schot de beste kans. Excelsior was alleen in de 78e minuut dicht bij de gelijkmaker. Invaller Moussa Kalisse raakte met een vliegend schot de paal. Vijf minuten voor tijd besliste Krisztian Vadocz het duel met een bekeken schot, 0-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen