Sport1 apr '12 16:58Aangepast op 4 apr '12 07:01

Ajax walst over Heracles

Auteur: Karin Backx

Ajax walst zondag over Heracles Almelo heen. De Amsterdammers wonnen in een thuiswedstrijd eenvoudig met 6-0 van de Tukkers.

De regerend landskampioen werkt zo flink aan het doelsaldo.

Ajax domineerde vanaf de eerste minuut en kregen kans op kans. Toch kwam de thuisclub in de eerste helft niet verder dan een treffer van uitblinker Theo Janssen, die misschien wel zijn beste duel in het shirt van Ajax speelde.

Zorgvuldiger
Na rust gingen de Amsterdammers zorgvuldiger met de kansen om. Lorenzo Ebecilio, Christian Eriksen, Vurnon Anita en Siem de Jong gaven het luidruchtige thuispubliek het gevoel dat de landstitel opnieuw voor het grijpen ligt.

Die ruime voorsprong gaf trainer Frank de Boer de gelegenheid om Kolbeinn Sigthorsson na een afwezigheid van ruim 5 maanden nog een kwartiertje speeltijd te gunnen. De IJslander vierde zijn rentree met het zesde doelpunt (6-0).

Bekerfinale
Het leek er op dat spelers van Heracles al een beetje met het hoofd bij de bekerfinale van volgende week zondag tegen PSV waren.

De eindstrijd in de Rotterdamse Kuip is de afgelopen weken hét onderwerp van gesprek in de stad. Ruim 17.000 fans hebben al een kaartje voor het historische duel bemachtigd. Duizend anderen hopen nog op een ticket.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen