Sport2 apr '12 08:00

Ajax wint, zou je zeggen

Auteur: Fleur de Bruijn

Ajax, FC Twente, AZ, PSV, AZ en nu toch weer Ajax: het is stuivertje wisselen om de eerste plaats in de Eredivisie. “De manier waarop Ajax terugkomt, is nogal nadrukkelijk.”

Dit zei voetbaljournalist Chris van Nijnatten maandag tegen BNR. De competitie is ook volgens hem nog niet beslist, hij houdt nog serieus rekening met Feyenoord en AZ. “AZ heeft 2-2 gespeeld (tegen Vitesse red.) maar ze zijn wel heel erg strijdbaar.

Bekerfinale
AZ verspeelde dus punten dit weekend. Door het gelijkspel tegen de Arnhemmers kon Ajax de eerste plaats overnemen. Ajax won met de grootste zege van dit jaar: 6-0, van Heracles.

De Heracliden waren met hun hoofd al bij de bekerfinale van 8 april tegen PSV. Desondanks viel ook het spel van Ajax bij de critici in de smaak, en dat terwijl een aantal belangrijke spelers nog niet inzetbaar is. “Trainer Frank de Boer heeft dat nooit als excuus gebruikt. Ajax is gewoon back in business,” aldus Van Nijnatten.

Bas Dost
Behalve AZ won de volledige top-6 van de Eredivisie: FC Twente van Roda JC (2-0), PSV van VVV (2-0), Feyenoord van NAC (3-1) en Heerenveen bij Groningen (1-3). De Friezen waren heer en meester in de strijd van het noorden.

En natuurlijk scoorde spits Bas Dost; hij voert de topscorerslijst aan met 25 doelpunten. Van Nijnatten vergeleek Dost met Huntelaar en Van Nistelrooy, alleen is Dost de meest effectieve van de drie. Volgens de voetbaljournalist houdt Europa Dost in de gaten.

Logisch
De competitie telt nog zes speelronden. Ajax hoeft alleen al haar wedstrijden te winnen om kampioen te worden. Maar de competitie volgt al het hele seizoen niet de meest eenvoudige weg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen