Sport31 mrt '12 21:13

Sc Heerenveen blijft bovenin meedoen

Auteur: Thijs Baas

Sc Heerenveen blijft dankzij een 1-3 zege bij FC Groningen in de race voor de bovenste plaatsen in de Eredivisie.

Image

Bas Dost was met twee treffers de grote man bij de Friezen en nestelde zich nog nadrukkelijker in de top van de topscorerslijst met 25 treffers. Tegen FC Groningen kreeg hij veel hulp van Luciano Narsingh, die beide doelpunten van Dost vanaf de rechterflank voorbereidde. De Amsterdammer mag zich de beste aangever van de Eredivisie noemen.

Trainer Pieter Huistra kon zich beroepen op een waslijst aan afwezigen, met onder meer Kees Kwakman, Koen van de Laak, Emil Johansson, Maikel Kieftenbeld, Jonas Ivens, Nicklas Pedersen en Tim Sparv en Virgil van Dijk.

Met zijn 24e treffer van het seizoen bracht Bas Dost de bezoekers uit Friesland in de 24e minuut terecht op voorsprong. Daarna bekroonde FC Groningen in de 36e minuut de eerste goede aanval met de gelijkmaker. Tom Hiariej vond het hoofd van Dusan Tadic, die koelbloedig raak kopte: 1-1.

Dost, opnieuw op aangeven van Narsingh, kopte sc Heerenveen vlak voor rust opnieuw op voorsprong. David Texeira kreeg in de slotfase de beste kans op de gelijkmaker, maar de spits stuitte op Viktor Elm, die op de doellijn stond. Dezelfde Elm besliste de ontmoeting even later met een geplaatst schot: 1-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen