Sport27 jan '12 23:23

Koppositie voor PSV

Auteur: Marjan van den Berg

Met hangen en wurgen heeft PSV vrijdag de koppositie weten af te pakken van AZ. In ieder geval voor een dag.

In eigen huis boekte PSV een moeizame 3-1 winst op Vitesse. Daardoor staat PSV nu aan kop in de eredivisie. Dat kan zaterdag alweer voorbij zijn: dan speelt AZ tegen Roda JC.

Reis
De meeste aandacht in Eindhoven ging uit naar Jonathan Reis, de Braziliaanse spits die ruim een jaar geleden bij PSV zwaar geblesseerd raakte.

De PSV-fans lieten duidelijk merken dat ze de overstap van Reis naar Vitesse niet wisten te waarderen. Reis werd ontvangen met een fluitconcert en weinig vleiende spandoeken.

De Braziliaan, die vorige week bij Vitesse debuteerde in de wedstrijd tegen NEC, verving na 65 minuten Marcus Pedersen. Van de fluitconcerten leek hij zich weinig aan te trekken.

Doelpunten
Met Reis ging Vitesse nog feller op jacht naar de gelijkmaker tegen PSV, dat na een half uur op een 1-0 voorsprong was gekomen door Tim Matavz.

Vitesse was in de tweede helft een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Alexander Büttner raakte de buitenkant van de paal en Renato Ibarra stuitte op PSV-keeper Andreas Isaksson.

Dries Mertens leek de wedstrijd in de 75ste minuut te beslissen met de 2-0, maar het werd in de slotfase toch weer spannend door een doelpunt van Mike Havenaar. Stanislav Manolev zorgde uiteindelijk voor de 3-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen