Sport27 jan '12 20:32Aangepast op 29 jan '12 00:02

Sportief weekend

Auteur: Marjan van den Berg

Het wordt een weekend bomvol mooie sport. Op het menu: Feyenoord-Ajax, het WK Sprint in Calgary en de finales van de Australian Open.

Zondag is er de klassieker Feyenoord-Ajax. De kans is klein dat er in de uitverkochte Kuip, opnieuw zonder Ajax-fans, géén treffers gaan vallen. Beide clubs kampen met een rammelende verdediging.

Guidetti
Bij Feyenoord is John Guidetti (11 goals) aan de beterende hand. BNR-sportredacteur Jan Postma: "Het is nog even afwachten op wat voor manier Guidetti zal worden ingezet. Start hij aan de basis of gaat hij als invaller meedoen?"

Guidetti had last van een amandelontsteking met hoge koorts. Postma: "Het is de clubtopscorer, dus die wil je er wel bij hebben."

Schaatsen
Schaatsliefhebbers kijken dit weekend naar het WK Sprint in Calgary. Stefan Groothuis is een van de grote favorieten.

Afgelopen weekend liet Groothuis bij wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City zien dat het met zijn vorm wel goed zit. De 30-jarige Nederlandse schaatser eindigde op de 1000 meter als derde en tweede, en op de 500 meter scherpte hij zijn persoonlijke record aan tot 34,55.

Tennis
En dan wacht ons natuurlijk nog het 'toetje' van de Australian Open: de finales tussen Maria Sjarapova en Victoria Azarenka (zaterdag) en tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic (zondag). Djokovic versloeg vrijdag Andy Murray in een vijfsetter. Jan Postma: "Het was een behoorlijke slijtageslag in het nog steeds erg warme Australië. Je zag dat beide spelers daar moeite mee hadden."

Nadal was donderdag al zeker van een plek in de finale en is daarmee in het voordeel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen