Sport18 feb '12 22:28Aangepast op 18 feb '12 22:55

VVV-Venlo klopt Graafschap, ADO-Excelsior gelijk

Auteur: Thijs Baas

Heracles Almelo heeft zaterdag tegen Roda JC de derde overwinning na de winterstop geboekt: 2-1. Willie Overtoom besliste het duel een kwartier voor tijd uit een strafschop.

Doelman Pawel Kieszek van Roda was vlak daarvoor uit het veld gestuurd. Heracles pakte sinds de winterstop al tien punten uit vijf wedstrijden en staat daardoor weer in het 'linkerrijtje'.

De Graafschap is nog steviger op de laatste plaats terechtgekomen na een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen VVV-Venlo. In het degradatieduel kwam De Graafschap in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar op basis van verzorgder technisch spel kwam VVV-Venlo overtuigend langszij.

Danny Holla, Maya Yoshida, een eigen doelpunt van Ed van de Pavert en een doelpunt van Steven Berghuis zorgden voor de eerste uitoverwinning van de Venlonaren sinds oktober 2010.

Weer gelijk
ADO Den Haag en Excelsior kwamen voor de tweede keer dit seizoen op een gelijkspel uit. In Den Haag werd het, evenals in november in Rotterdam, 1-1. Een eigen doelpunt van Edwin de Graaf bracht ADO op voorsprong, Roland Alberg maakte vlak na rust gelijk.

Excelsior heeft nu vijftien punten uit 22 duels en staat op de zeventiende plaats, ADO klom een plek en staat nu twaalfde, met 24 punten uit 22 wedstrijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen