Sport24 mei '11 23:45

Oranje tennissers op dreef in Parijs

Auteur: Thijs Baas

Het Nederlandse tennis is voor het eerst sinds 2003 met drie spelers vertegenwoordigd in de tweede ronde van het graveltoernooi van Roland Garros.

Met hun zeges op respectievelijk de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (6-2 7-6 6-3) en de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (2-6 6-4 6-4) voegden Robin Haase en Arantxa Rus zich dinsdag bij Thomas Schoorel, die maandag al de tweede schifting haalde.
Beste Nederlander
Haase boekte zijn eerste zege in Parijs, na snelle nederlagen in 2008 en 2010. De 24-jarige Hagenaar is met zijn 54e plaats nu de hoogste genoteerde Nederlander op de wereldranglijst Hij speelde zijn partij dinsdag op dezelfde baan als Schoorelen kon evenals de Amsterdammer rekenen op de steun van honderden enthousiaste Nederlandse fans. Haase treft in de volgende ronde de als tiende geplaatste Amerikaan Mardy Fish, terwijl Rus een zware krachtmeting wacht tegen de Belgische Kim Clijsters.
Met pijn en moeite
Rafael Nadal bereikte eveneens de tweede ronde, ten koste van John Isner. De 26-jarige Amerikaaneiste in de tweede en derde set de tiebreak voor zich op te eisen. Nadal won echter alsnog met 6-4 6-7 6-7 6-2 6-4. De titelverdediger staat in de volgende ronde tegenover zijn landgenoot Pablo Andujar. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen