Sport12 feb '12 18:25Aangepast op 13 feb '12 15:20

Guidetti weer belangrijk voor Feyenoord

Auteur: Anne-Greet Haars

Feyenoord heeft zondag voor de derde keer op rij gewonnen in de eredivisie. De omhoog sluipende ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg Vitesse in De Kuip met 3-1.

Clubtopscorer John Guidetti (17 goals) bracht de drie treffers op zijn naam voor de thuisclub. Nick Hofs (ex-Feyenoord) scoorde namens Vitesse (2-1).

"Ik ben gewoon de juiste man op de juiste plaats in het juiste elftal'', sprak Guidetti glunderend met de wedstrijdbal onder zijn arm. In de voorgaande duels in De Kuip tegen FC Twente (3-2) en Ajax (4-2) mocht hij na zijn 'hattrick' de bal eveneens mee naar huis nemen.

"Maar het belangrijkste blijven toch die 3 punten'', verzekerde Guidetti, die zijn competitietotaal op 17 bracht. "Het was weer een geweldige teamprestatie.''

Koppositie
AZ heeft maar kort kunnen genieten van de koppositie. Door een simpele overwinning (4-1) op De Graafschap kwamen de Eindhovenaren weer aan kop, al liet PSV wel een kans liggen om wat het doelsaldo betreft flink afstand te nemen van AZ.

Heerenveen
SC Heerenveen staat door de winst op RKC Waalwijk nu derde in de eredivisie op vijf punten van PSV en AZ. De Friese club won zondag in Waalwijk met 1-0, maar speelde bepaald niet als een kampioenskandidaat.

Ajax
Ajax wist zaterdag de eerste overwinning in 2012 te pakken. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van NAC Breda. Boelikin en Lodeiro scoorden de doelpunten.

Gerelateerde artikelen